Det sværeste ved hjemme lavet sushi er forberedelsen af sushi- risene. Derfor vil jeg hovedsagelig gennemgå min måde / huske regler inde for kogning og forberedelse af sushi-ris.
Du skal bruge:
- Tykbundet gryde med tilhørerende låg.
- En skål
- En si
- Koldt vand
- Kniv spids salt ( altså meget lidt)
- Sushi eddike
- sukker
(billede mangler)
Forberedelse:
1) Mål den mængde ris af som du skal bruge.
2) Skyld risne forsigtigt, indtil vandet bliver klar - her skal du bruge en skål koldt vand og din si.
3) Når dine ris er skyllet, lader du dem stå i en skål med koldt vand i ca. 30min indtil risne er helt hvide.
4) Hæld nu vandet fra risne. Risne skal over i gryden med præcis den mængde vand der skal til husk 100g mere vand end ris + en lille bitte smule salt.
Kogning af risne:
OBS. Tag endelig ikke låget af under kogningen lad låget blive på.
5) Sæt gyden med låg på over på pudset og skru helt opfor varmen indtil det begynder at koge.
6) Lige så snart vandet koger skruer du ned på det laveste plus og lader risne stå i præcis 12 min.
7) Når de 12min. Er gået skal du slukke helt og lade risne stå i 15min.
-- under kogningen er det en god ide at blande ris-eddike blandingen i en skål for sig.
8) Først efter de 15min. må låget tages af. - risen hældes nu over i en tør skål og ris-eddike blandingen hældes hen over risne.
9) vend forsigtig risne og ris-eddike blandingen sammen. Lad nu risne køle helt af.
Nu er risen klar til brug. Der findes mange videoer på youtube.dk hvor man kan se hvordan man ruller en Marki m.m. Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar